donderdag, maart 30, 2006

Dictators

De jaarlijkse vergadering van mijn woonhofje heeft veel weg van een doorsnee Vinex locatie. Hoofdprobleem; te veel auto's, te weinig parkeerplaatsen met als resultaat een ontoegankelijk hofje.

Opvallend is altijd de discrepantie tussen de strakke regels die de strenge parkeerdictatortjes de anderen opleggen en de vrijheidsgraden die ze voor zichzelf hanteren. Met gemak stopt men een onbeschoft briefje tussen de ruitenwisser van een onbekende foutparkeerder en even later staat het hof vol met schots en scheef geparkeerde auto's van het eigen hockeyteam.

Parkeerproblemen beginnen met de groei van het autobezit. Is dat nodig? Gisteren heb ik onze enige auto nog uitgeleend aan een ander gezin in grote nood. Ze hadden dringend een auto nodig...... zelf hadden ze er drie in het gezin!

De grootheidswaan van de communistische Roemeense dictator Ceaucescu zorgde in Boekarest voor 10- baans, compleet lege, wegen. De Roemenen kunnen nu met hun autotjes snel overal heen om vervolgens te constateren dat ze iets missen wat de dictator wel had. Het levert mijn zoon wel een mooie stageplaats op; ontwikkelen van een parkeerbeleid voor Boekarest.