donderdag, september 06, 2007

ROOD HAAR

Eind van de zomer, nog even genieten van een zomeravond, een ideaal moment om iets speciaals te organiseren. Jammer dat iedereen er zo overdenkt. Zo heb je niets te doen en op zo'n moment weer veel te veel.

Succesvolle ideeën uit andere steden, worden klakkeloos gekopieerd, zoals de Uit-markt van Amsterdam en het Preuvenement van Maastricht . Zo krijg je een weekend vol met lekkere hapjes van diverse restaurants en veel plaatselijke kunst. Kunstenaars die op zoek zijn naar vernieuwing. Niet makkelijk in deze wereld. Zoeken naar taboedoorbreking, kom daar eens om in deze tijd, hebben we nog wel taboes? Waar zijn ze toch. Pornografie, altijd al hot, is in de hedendaagse kunstscene een hot item. Niet altijd komt daar de schoonheid van de vrouw naar voren in de moderne versies van Jeroen Bosch ’s Tuin der Lusten.

Dan was de roodharigendag beter geslaagd. Met slechts 2%, zijn deze meisjes een minderheidsgroep. Vaak gepest, geïsoleerd en letterdijk weggedoken in de schaduw. Zondag stonden ze met z'n allen in hun porseleinen huidjes onder krullende lange rode volle haarlokken en groene ogen in de volle zon van fotografen en tv-camera's. Samen oersterk wierpen ze hun schuchtere imago van zich af.

De dag voor roodharigen was een succes en zal wel spoedig gekopieerd worden door andere steden. Ben benieuwd welke lichaamseigenschappen hun eigen dag krijgen, daar zullen zeker vulgaire tussen zitten waar we vast rode koontjes van krijgen. Verdomd, wie start de rode koontjesdag?