donderdag, september 13, 2007

LERARENTEKORT

Een leuke jonge knappe meid met wat Indisch bloed tussen voor het merendeel saaie grijze mannen. Andrée van Es zette de gevestigde politiek wel op de kop met haar entree in de tweede kamer begin 80-er jaren als fractielid van de PSP , het latere GroenLinks.

De PSP trok mede door haar uitstraling veel leraren en onderwijzers. Helemaal toen de campagne ondersteund werd door een poster die een doorbraak werd in de grafische vormgeving. Een blote vrouw met koe in Hollands landschap . De link met Andrée was natuurlijk snel gelegd.

Het verjaardagsfeestje van een vriend afgelopen zondag op het strandje van de zandafgraving leek wel op een PSP reünie. Minimale voorzieningen, geen luxe, geen entreegelden, geen geluidsdragers, geen stoelen , gewoon wat zand, water wat kleden en een tent. Een gitaarspeler, wat oosterse kleding, Arabisch eten, een Woodstocksfeertje anno 2007. De naturisten en de bezoekers van het "herenstrandje" keken wel op van deze verstoring van hun illegale avondplezier. Van de alternatieve oude jongeren hadden ze echter niets te vrezen.

Misschien wel van Andrée want die wordt binnenkort een hoge ambtenaar, directeur-generaal op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Of zou de inmiddels flink grijze Andrée in plaats van orde handhaving, ontwapenend poserend via levensgrote billboards "werken bij het rijk" aan moeten gaan prijzen? Toch slim om zo het lerarentekort te lijf te gaan. Bejaarde leraren verleiden weer te gaan werken met het meisje uit hun jeugddromen. Let maar op, straks stromen ze talrijk de klassen binnen, een zaal vol leuke jonge meiden met zo'n opa voor de klas tot gevolg. Toch knap van Andrée om de wereld steeds weer op z'n kop te zetten. Jammer alleen voor de jeugd van nu.