donderdag, november 02, 2006

DOS

DOS is de voorloper van FC Utrecht. Een naam die weinigen nog iets zegt. In het moderne voetbal is de stadsnaam opgenomen in clubnaam, meestal ingegeven om wat extra gemeentelijke subsidie binnen te halen.

Voetbal stadions compleet met anti terreur grachten beperken zich allang niet meer tot voetballen alleen. Door de week is het FC Utrecht stadion één grote vergader locatie. De meeste bezoekers zijn totaal onwetend van de DOS historie. Dat is allemaal historisch ge keutel. Zij zijn gekomen voor duur betaalde moderne management cursussen o.a. in de DOS- zaal.

De management goeroes dragen daar excellentie uit als ultiem doel, talent is niet doorslaggevend, gewoon heel veel oefenen.

Toppers blijken gewoon op jonge leeftijd al begonnen te zijn met een strak training schema. Je moet continue leren en verbeteren, persoonlijke verbeter doelen stellen. Dan haal je de top in sport en bedrijfsleven.

In Utrecht op een simpel grasveld, omgeven met wat paaltjes en een draadje ertussen en zonder al die hedendaagse poeha, noemden ze dat vroeger gewoon DOS; Door Oefening Sterk.