donderdag, oktober 26, 2006

vrouwen

Eerlijk toegegeven........Ik heb een zwak voor vrouwen. De jongensschool was voor mij niet weggelegd, ik mocht naar een gemengde basisschool. Ook op mijn middelbare zaten meisjes, al waren ze zwaar in de minderheid. Op de universiteit zaten ze ook, maar de economische faculteit was er zeker niet vol van. Na al die gemengde opleidingen heb je niet alleen een zwak, maar ook veel respect voor deze sexe. Vaak zijn ze een stuk slimmer dan wij, de mannen.

De aantrekkelijkste kant van het treinreizen is nog steeds de tweede klasse, de eerste klas was tot voor een paar jaar een echt mannenbolwerk. Ook daar rukken de vrouwen nu op, zonder meer een goede zaak. Alleen jammer dat vrouwen ook de onhebbelijke kanten van mannen gaan overnemen, terwijl die nu juist die eigenschappen aan het afzweren zijn. In onze coupe zaten twee van die hyper actieve dames, de één was al een half uur aan het bellen via een Nokia, met een PDA op schoot en een uitklapbaar toetsenbordje. De ander was hardop aan het mopperen want de mobiele internetverbinding van haar laptop viel telkens uit en ook haar nieuwe mobiel was door haar werkgever niet opgeladen. "Wat een Middeleeuwse werk leveren die klojo's".

Terwijl de mannen minder zijn gaan roken, proberen af te vallen en hun jachtige werkhouding wat proberen te temperen en daardoor langer leven, lijken vrouwen deze mindere kanten van het leven ook te willen "copy peesten" (overnemen) van de mannen. Met een reductie in levensverwachting tussen de sexen tot gevolg. Of zijn die sterke en slimme meiden niet meer te verblijden met eventjes geen mannen aan hun zijden?