donderdag, november 30, 2006

Carrière

Carrière maken is uit, kopt de krant. De twintigers zijn 'niet-materalistisch' ingesteld. Ze gaan niet meer voor het grote geld en de dikke lease bak.

Althans, ze hebben de definitie 'basale voorwaarden' wat opgerekt. De hoogte van het salaris moet gewoon goed zijn, de verstrekte auto minimaal een Audi A4 .

Met basaal gevonden zaken kun je echter niet de blits maken, niet erg want status ontlenen aan werk is minder belangrijk. Leuke collega's, autonomie, lekker leven worden veel belangrijker gevonden.
Al eens gekeken wat is over gebleven van de grote werkgevers van jaren terug? Het meeste werk is geheel verdwenen, de fabrieken gesloopt. Niets tastbaars is over van waar je als arbeider na al die jaren nog fier op kan zijn. Collega's, waarmee het lekker werken is, belangrijker vinden is dus niet zo gek gezien. Collega's zijn minder snel vergankelijk als het soort werk . En hoe zit het met de voorwaarden? Terwijl ik ren naar de trein stapt mijn collega in zijn auto, een Audi A4, ook al zo basaal, schijnt.