donderdag, februari 23, 2006

downdaten

We lijken met z’n allen een groot koppel probleem te hebben. We leven langs elkaar maar willen o zo graag gekoppeld worden. De natuurlijke koppelmomenten lijken uit ons leven wat verdwenen te zijn. Via het internetwerk zitten we met draadjes aan elkaar en dat biedt nieuwe koppelmogelijkheden.

Even een update van de nieuwe koppeltermen in de maatschappij. Dat moet tegenwoordig natuurlijk via het downloaden van een bestandje van een chatsite, bijvoorbeeld www.jongebazen.nl ,de praktijk van het jonge leidinggeven.

Een flitsende carrière als jonge leidinggevende lijkt mooier dan het is want de dames in dit geval, zo tussen de 30 en 40,waren als vanzelf het bedrijfsleven binnengeloodst. Stoere meiden, opgegroeid in tijden dat reclames gilden dat “een slimme meid op haar toekomst moest zijn voorbereid”. Nu waren ze in een saai leven terecht gekomen. Een van de dames was bezig met ‘downdating’, een vorm van contact maken met lager opgeleide mannen, ‘want van die hoger opgeleide heren word je maar moe; dat kletst de hele dag over werk en persoonlijke succesjes.’ Gewoon een leuke man aan de haak slaan in plaats van een man uit een hogere kring trouwen, zoals hun oma’s en moeder hadden geleerd.

Of wordt het “speed dating”? Een ideetje van een rabbijn uit Los Angeles om jonge mensen te helpen een geschikte partner te vinden. Je ontmoet 20 à 25 personen, iedere ontmoeting duurt vier minuten. Op een kaart kruis je discreet "ja" of "nee" aan. De volgende dag ontvang je het emailadres van de dates waarbij zowel jij als je date "ja" hebben aangekruist.

Koppelen is moeilijk maar ontkoppelen ook maar daarvoor heb je “Dating tips”. Je spreekt af in een openbare ruimte waar veel mensen zijn. Dat is minder lastig ontsnappen. Of je laat tijdens de date je mobieltje afgaan, een leuke smoes om er tussen uit te knijpen.

Carnavalvieren is natuurlijk een downdaten avant la lettre. De sjieke notaris verkleedt zich als boer, de boer wordt bisschop en de buurvrouw wordt een Braziliaanse schone. Je gaat gewoon naar een vol café, met alle mogelijkheden van speed dating voor koppel en ontkoppelmomenten. Gewoon even jezelf lekker uploaden met een paar dagen downdaten.