dinsdag, september 22, 2009

EEN KWESTIE VAN GELUK


Eind van de middag verliep de vlucht terug naar Rotterdam heel soepel. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het. De achtergebleven collega was echter bezorgd geweest. "Je mag wel van geluk spreken dat jullie net op tijd weg waren", belde hij door. De hel in de vorm van een zwaar onweer brak hier los net nadat jullie waren vertrokken.


Op de vliegtuigstoel lagen diverse kranten met artikelen over de nieuwe mode presentaties in New York. Prominent stond mannequin Mirthe Maas met Donna Karan kleren op de foto in de Frankfurter Allgemeine , een Duitse topkrant, De Telegraaf sprak over dé doorbraak van Mirthe als top mannequin van diverse topmerken. In deze intranetcolumn voorspelde ik 1,5 jaar geleden dat diezelfde Mirthe, een vriendin van mijn dochter, binnen enkele jaren op de cover van internationale modebladen zou staan. Zo'n weddenschap heeft veel minder kans dan een winnend lot in de staatsloterij.


Mijn zoon verplaatste zich diezelfde tijd niet door de lucht maar met de auto en had zin in een ijsje. Eventjes stoppen bij het benzinestation, ijsje kopen en wegrijden. Hij heeft amper zijn hielen gelicht of binnen twee minuten knalt een auto met grof geweld datzelfde benzinestation binnen. Doden en zwaargewonden onder degenen die iets langer dan hij in de rij stonden.


Allemaal godsbewijzen zou Thomas van Aquino gezegd hebben. Gewoon een kwestie van heel veel geluk zegt de ander, of toch een bijzondere beschermengel op mijn schouder?