Volgens vrouwen zijn piloten het meest sexy gekleed; hun uniform straalt zelfs meer uit dan van militairen, dokters of agenten. Uniformen zijn helemaal terug van weggeweest. Militairen in de prachtigste uitdossingen prijken steeds vaker op voorpagina’s en zelfs Paul de Leeuw opende zijn tv-programma onlangs met een stoet militairen in vol ornaat. De discussie over normen en waarden lijkt een aanjager te zijn voor de traditionele gezagsuitstraling. Uniformen zijn hot, in deze tijd betekent dat ook sexy.
Paul De Leeuw poseerde deze week in het tijdschrift Linda met vrouwelijke 40+ BN-ers . Opvallend genoeg hadden de meeste meiden slechts een ooglidcorrectie als enige cosmetische ingreep laten doen. Ze pronkten niet in hun gebruikelijke tv-outfit maar in een niets verhullende bikini.
Verleiden met kleding is de kunst van het bedekken. Voor sommige BN’ers lukt dat verleiden beter met hun bedrijfskleding dan met hun bikini. Een uniform mag dan gezag uitstralen, ware schoonheid zit van binnen hoe minuscuul de kleding ook is.
donderdag, mei 31, 2007
UNIFORM
donderdag, mei 24, 2007
STADSTRAND
Dagelijks worden we overspoeld door een steeds groter informatiebombardement via krant, tv, internet en andere media. De groeiende wereldbevolking zorgt in een rap tempo voor een snelgroeiende informatieberg die nauwelijks nog te verwerken is. Een groot deel van deze stroom komt uit wetenschappelijk onderzoek. Omdat wereldwijd steeds meer mensen studeren en wetenschap bedrijven, stijgt het aantal publicaties explosief.
De behoefte aan een rustmomenten groeit daardoor ook. Uit onderzoek van de Universiteit van Manchester (juni 2006) blijkt dat de neuronen die ons alert houden, ‘uitgezet’ worden na het eten. Geen wonder dat we na de lunch behoefte hebben aan een dutje. Volgens recent onderzoek (Arch Intern Med, feb 2007) hebben mannen na zo’n hazenslaapje zelfs 37% minder kans op een dodelijk hartinfarct.
Uit ander onderzoek komt naar voren dat de nadelen van zonlicht voor sommige kankervormen niet opwegen tegen de beschermende werking van zonlicht tegen allerlei andere vormen van kanker. We kunnen dus met een gerust hart het strand op. Gelukkig is het stadsstrand aan de Maas weer open, compleet met lounge plekken. Zwemmen kan en hoeft niet eens, even een middagdutje op het strand is dubbel gezond. En blootgesteld worden aan al het bloot op het strand is misschien nog aantrekkelijker dan het dutje zelf. Toch maar eens gaan oefenen, dutten met de ogen open.
donderdag, mei 17, 2007
HET KIND IN ONS
Virtueel is steeds vaker reëel. Piloten maken tegenwoordig hun vlieguren voor een belangrijk deel niet meer in echte vliegtuigen, maar in geavanceerde simulators op saaie industrieterreinen. De vliegsensatie lijkt op het eerste gezicht ver weg, dat verandert razendsnel als je zelf achter de knuppel kruipt in zo'n cockpit van een Boeing 737 en de landingsbaan van Schiphol angstaanjagend realistisch nadert. Remmen, sturen en optrekken, je schiet gelijk in de stress en het weiland in, want een foutje is zo gemaakt.
Dat gevoel doet denken aan het jongentje van vijf in zijn felrode trapauto. Vooral mannen schijnen hun hele leven gevoelig te blijven voor het herbeleven van hun jeugdervaringen, ' mannen, het zijn net kinderen'. Al hoewel, ook de vrouwen die achter de knuppel kruipen, stappen moeiteloos in een droomwereld. Begrijpelijk want vrouwen zitten niet alleen virtueel achter het stuur in het gezin, ook bij tram, trein en vrachtwagen is de heer in het verkeer steeds vaker een vrouw. Voor nogal wat mannen voelt dat als een virtuele wereld, maar nog even en de kreet 'vrouwen, het zijn net kinderen' wordt reëel.
donderdag, mei 10, 2007
MURPHY
Oorzaak en gevolg: zo zijn we opgevoed, want we willen graag alles onder controle houden. Als we te veel hooi op onze vork nemen, protesteert ons lichaam, die link is nog logisch. Maar wat als je vakantie al voor je huis begint met een kleine aanrijding, je al snel daarna in een lange file belandt en net als het verkeer weer rijdt, beseft dat de fietssleutel nog thuis ligt? En als je vrouw bij het uitstappen een schuiver maakt, vraag je je af: moet je de vakantie dan maar opgeven?
Is hier nu sprake van de "wet van oorzaak en gevolg", de wet van Edward Murphy of de wet van Bedrog? Ach eigenlijk gaat het al mis met het aanroepen van Murphy. Die stelde dat "Alles wat fout kan gaan, gaat een keer fout." Dat is toch iets anders dan de wet van bedrog: "Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis - op het slechtst denkbare moment". Vaak misbruiken we Murphy in de trant van "als eenmaal iets misgaat, blijft het mis gaan op alle fronten".
Al is het dan geen wet, het blijft vreemd dat als het eenmaal tegenzit, het een tijdje tegen blijft zitten. Tot dat het tij ineens keert, zoals wanneer een vriend die nog niet vertrokken is naar dezelfde bestemming, je fietssleuteltje ophaalt en aflevert. Kun je toch nog lekker fietsen. Jammer van die harde koude tegenwind aan zee, maar dat is gewoon toeval.