donderdag, juli 05, 2007

Emigreren

Naar Australië vertrekken, dat is ver dát is pas emigreren volgens Corry Konings. Onze koningin van het levenslied gaat in Zuid Spanje wonen. 'Niet ver hoor, ik ben zo in een paar uurtjes teruggevlogen voor een optreden.'

Nederlanders zijn nog al honkvast, we trekken niet snel naar elders, zelfs niet in eigen land. Daardoor duidt de familienaam al snel de regio aan; Smeets uit Limburg, Verschuren uit Brabant, eindigt de naam op 'ma ' dan uit het hoge Noorden.

Samen etend in een Nederlands restaurant vielen de Australiërs tussen ons niet echt op, zelfde huidstint, kleding en houding. We hebben afgezien van de taal veel gemeen, hun voorouders kwamen uit deze streken. Een veel kleiner verschil dan tussen bijvoorbeeld een Hollander en een Spanjaard. Onze Coby zat erbij, ze vertrekt binnenkort naar Melbourne.

Coby gaat naar de andere kant van de wereld, ver weg dus; emigreren. Toch zal Coby zich eerder 'thuis voelen' dan Corry. Met de moderne communicatie mogelijkheden is afstand meer een kwestie van gevoel dan van kilometers.