donderdag, juni 29, 2006

Geluid

Met mooi weer is iedereen buiten en dat kun je goed horen. Zeker als met een examenfeest of een straatfestival de geluidsboxen flink open staan.

Architecten zitten met geluid in hun maag. Een goede akoestiek is iets anders dan een geluidsloze ruimte. Moeten we zoveel mogelijk stilte om ons heen zoals in de 1e klas treincoupe, of willen we het geroezemoes van de 2e klas? Vooral de uitschieters lijken ons te irriteren, de keihard pratende mobiele beller in de eerste klas of de gettoblaster in de tweede klas.

De 'silent disco' op de Parade pakt het slim aan, iedereen een draadloze koptelefoon op en swingen maar. Een combinatie van gezamenlijk dansen, luisteren naar dezelfde muziek en geen geluidsoverlast. Het werkt aanstekelijk, zodat ook ik de koptelefoon op zet. Blijft de vraag wat nu het meest opviel voor de als maar foto's nemende persfotograaf; het geluidloos dansen van swingende studentes of 'heren in pak' met een koptelefoon op. Het zal wel de combinatie geweest zijn van 'geen geluid' en 'geen gezicht '. Gelukkig koos de fotoredactie van de krant voor de studentes, anders hadden we nog mooi op de voorpagina gestaan.